Herkkusienivuoka

Ruskista pilkotut sienet ja sipulit.

Mausta, esim.

timjami 1/2 tl, basilika 2 tl.

Keitä riisi puolikypsäksi.

Laita ruokaöljyllä kevyesti voideltuun vuokaan kerroksittain ensin suurin osa keitetystä riisistä, sitten sieni-sipuliseos, 4-5 keskikokoista tomaattia viipaloituna, yksi pieni silputtu purjo ja päällimmäiseksi kerrokseksi loput riisit.

Kuorruta sienivuoka juustokastikkeella.

Juustokastike:
Kiehauta vehnäjauhot ruokaöljyssä, lisää vähän kerrallaan 1/2 dl maitoa ja raastettu juusto.

Keitä koko ajan sekoittaen kunnes juusto on sulanut.

Mausta, esim.

viherpippurilla.

Laita sienivuoka lopuksi n. 50 min ajaksi 200 asteiseen uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kanerva2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy0.8g6.6kcal0g0g0.8g0g
Vehnäjauho sunnuntai3.8g13kcal0.5g2.7g0.1g0.1g
Oltermanni 17%7.5g20kcal2.3g0g1.3g0g
Kevytmaito hyla (Valio)38g17kcal1.2g1.8g0.6g0g
Purjosipuli 4.5g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaatti 47g11kcal0.3g1.6g0.1g0.7g
Maggi kasvisliemikuutio 12 g/kpl0.8g2.6kcal0.1g0.1g0.2g0g
Kokojyväriisi (Uncle bens), annos 100g15g51kcal1.2g10.7g0.3g0.7g
Sipuli 8.3g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Herkkusieni, tuore Pirkka15g3.8kcal0.4g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana281g257kcal12.4g35.8g6.8g3.4g
Valittu annoskoko140g129kcal6.2g17.9g3.4g1.7g
Annoskoko puolitettuna70g64kcal3.1g9g1.7g0.9g
Arvot/100g100g92kcal4.4g12.8g2.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73620