Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 37g8.8kcal0.7g0.8g0.1g0.8g
Parsakaali brokkoli 37g13kcal1.7g0.7g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.3kcal0.1g1.1g0g0.5g
Paprika punainen 18g5.1kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Ruokakerma Valio 4% K&P18g11kcal0.2g0.8g0.7g0.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g7.3g11kcal1.2g0.2g0.7g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g5.5g16kcal1.8g0.1g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana281g140kcal11.8g9g5.2g5.2g
Valittu annoskoko141g70kcal5.9g4.5g2.6g2.6g
Annoskoko puolitettuna70g35kcal3g2.3g1.3g1.3g
Arvot/100g100g50kcal4.2g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900