Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 20g75kcal2.9g11.4g1.5g2g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 63g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)6.3g45kcal0.1g0.1g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana282g586kcal16g94.2g14.2g7.4g
Valittu annoskoko141g293kcal8g47.1g7.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna71g147kcal4g23.6g3.6g1.9g
Arvot/100g100g208kcal5.7g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623