Churros

Uppopaistoon:

auringonkukka-, rypsi- tai soijaöljyä

Pinnalle:

s

okeria tai sokeri-kaneliseosta

Tarjoiluun:

suklaadippi (esimerkiksi Nutella)

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila levyltä.

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai tukevaan muovipussiin, josta on kulmasta leikattu pala pois.

Kuumenna öljy uppopaistoa varten reilun kokoisessa kattilassa.

Öljy on tarvittavan kuumaa, kun taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa kunnolla kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia 10–15 sentin tankoja ja paista ne kullanruskeiksi.

Valuta tangot talouspaperin päällä ja kieritä sitten sokerissa tai kanelisokerissa.

Tarjoa sellaisenaan siman, kaakaon tai latten kanssa tai nosta pöytään kulhollinen suklaadippiä.

---
Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 35 grammaa

Krac
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi504g0kcal0g0g0g0g
Voi 40% rasvaa 202g757kcal3.8g4g82g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 328g1125kcal33.4g229.5g3.9g11.5g
Muna, annos 60g363g318kcal27.5g3.1g22g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2800g4400kcal129.4g473.2g215.8g23g
Valittu annoskoko1400g2200kcal64.7g236.6g107.9g11.5g
Annoskoko puolitettuna700g1100kcal32.4g118.3g54g5.8g
Arvot/100g100g157kcal4.6g16.9g7.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120950