Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g14g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 199g744kcal28.8g113.3g14.5g19.9g
Vehnäjauho puolikarkea 485g1662kcal49.4g339.1g5.8g17g
Sokeri 15g61kcal0g14.9g0g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 621g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)62g447kcal0.6g0.6g49.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2800g5827kcal157.6g935.8g140g73.8g
Valittu annoskoko1400g2914kcal78.8g467.9g70g36.9g
Annoskoko puolitettuna700g1457kcal39.4g234g35g18.5g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.4g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623