Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.4g6.7kcal0.5g1g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 320g242kcal6g49.3g0.6g3.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g80g56kcal0g3.2g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)200g170kcal2g7g14g0g
Kasvisliemikuutio 18g54kcal1.7g2.4g4.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 320g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 16g55kcal1.6g11.2g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2800g1413kcal29.4g199.6g39.6g29.8g
Valittu annoskoko1400g706kcal14.7g99.8g19.8g14.9g
Annoskoko puolitettuna700g353kcal7.4g49.9g9.9g7.5g
Arvot/100g100g51kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445