Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi391g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g127g34kcal0.8g6.7g0.3g3.2g
Ruokajogurtti Valio99g89kcal4.4g4.9g5.9g0g
Hunaja 18g59kcal0.1g14.5g0g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl2g18kcal0g0g2g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala352g1125kcal52.7g207.4g9.1g35.1g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%41g102kcal5.7g4.5g2.3g20g
Kuivahiiva, annos 11g11g39kcal4.9g4.4g0.7g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g349g1255kcal45.3g244g7.3g12.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2800g5442kcal227.8g972.8g55.2g142.4g
Valittu annoskoko1400g2721kcal113.9g486.4g27.6g71.2g
Annoskoko puolitettuna700g1360kcal57g243.2g13.8g35.6g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619