Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 135g268kcal3.6g1g26.2g9.1g
Voi 17g123kcal0.2g0.1g13.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 56g156kcal1.1g1.7g15.8g0g
Kesäkurpitsa zucchini 225g41kcal1.3g5.6g0.9g1.6g
Peruna, keskikokoinen 60g68g41kcal1g8.8g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g338g95kcal2g20.1g0.7g8.4g
Vesi, vesijohtovesi 563g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2804g1444kcal18.4g74.6g114.8g39.4g
Valittu annoskoko1402g722kcal9.2g37.3g57.4g19.7g
Annoskoko puolitettuna701g361kcal4.6g18.7g28.7g9.9g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164