Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2740g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 274g204kcal35.9g3g1.1g18.9g
Suola, annos 3g55g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma82g263kcal0.1g60.8g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)2192g7014kcal302.5g1271.2g70.1g274g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g4384g15343kcal556.7g3046.6g87.7g144.7g
Voi, 1 tl, 5 g274g2000kcal2.7g2.7g219.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g49647kcal1795.8g8768.6g756.2g875.2g
Valittu annoskoko10000g24823kcal897.9g4384.3g378.1g437.6g
Annoskoko puolitettuna5000g12412kcal449g2192.2g189.1g218.8g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577