Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g478g224kcal14.8g19.1g9.6g0g
Siirappi 201g605kcal0.2g148.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 79g240kcal6.9g43.7g1.5g11g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g93g326kcal12.6g61.1g2.7g5.1g
Vehnäjauho puolikarkea 310g1065kcal31.6g217.3g3.7g10.9g
Hiiva, 50g48g29kcal6.3g0.5g0.2g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)115g434kcal13.4g88.3g2.5g16.4g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)72g183kcal11.9g24.4g4.4g21.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2808g6212kcal195.4g1206g49.2g129.8g
Valittu annoskoko1404g3106kcal97.7g603g24.6g64.9g
Annoskoko puolitettuna702g1553kcal48.9g301.5g12.3g32.5g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.8g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183