Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)280g51kcal5g5g0.8g5.6g
Keräkaali, 100g70g17kcal0.8g2.4g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g20g24kcal0.5g1.2g1.8g0.3g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)280g112kcal3.1g20.2g1.4g3.9g
Vesi491g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g112g31kcal0.7g6.7g0.2g2.8g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g7g52kcal0g0g5.7g0g
Sokeri 7g28kcal0g7g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 42g95kcal6.7g0.2g7.6g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g63g222kcal12.6g0.3g18.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2814g1282kcal59.8g89.4g73.2g29.4g
Valittu annoskoko1407g641kcal29.9g44.7g36.6g14.7g
Annoskoko puolitettuna704g321kcal15g22.4g18.3g7.4g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345