Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 55g21kcal0.5g3.8g0.1g1.4g
Vesi39g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g0.9g2.7kcal0g0.2g0.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g7.8g2.1kcal0.1g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy rainbow0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g14g42kcal3g0.1g3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g16g9kcal0.6g0.8g0.4g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g3.9g13kcal0.8g0g1.1g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g4.7g9kcal0.4g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana282g207kcal10.8g10.8g12g3g
Valittu annoskoko141g103kcal5.4g5.4g6g1.5g
Annoskoko puolitettuna71g52kcal2.7g2.7g3g0.8g
Arvot/100g100g73kcal3.8g3.8g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589