Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 19g133kcal0.1g0.1g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.8g0.4g1.1g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 6.2g4kcal0.2g0.3g0.2g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 63g24kcal0.1g5.1g0.1g0.9g
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Manteli 6.2g39kcal1.5g0.4g3.4g0.4g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 5.4g22kcal0g5.4g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 1.5g3.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana283g720kcal10.4g68.4g43.2g4.8g
Valittu annoskoko142g360kcal5.2g34.2g21.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna71g180kcal2.6g17.1g10.8g1.2g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.2g15.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935