Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha44g73kcal8.3g0g4.4g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl22g19kcal0.3g1g1.5g0g
Bataatti, kuorittu 55g44kcal0.9g9.2g0g1.6g
Kananmuna kuoreton 6g8.6kcal0.8g0g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana283g296kcal21g21.8g13g3.8g
Valittu annoskoko142g148kcal10.5g10.9g6.5g1.9g
Annoskoko puolitettuna71g74kcal5.3g5.5g3.3g1g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886