Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Sokeri 12g47kcal0g11.5g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g3.4g11kcal0.6g1.4g0.3g0.6g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl18g65kcal2.1g13g0.4g0.6g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Neljänviljanhiutale 4.1g13kcal0.4g2.4g0.1g0.5g
Fariinisokeri4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.5kcal0g0.3g0g0g
Rypsiöljy 6.1g54kcal0g0g6.1g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 14g6.2kcal0.4g0.6g0.2g0g
Raparperi 68g23kcal0.5g3.7g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana283g512kcal10.8g76g16.6g5.2g
Valittu annoskoko142g256kcal5.4g38g8.3g2.6g
Annoskoko puolitettuna71g128kcal2.7g19g4.2g1.3g
Arvot/100g100g181kcal3.8g26.8g5.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733