Jäädytetty suklaakakku

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.

2. Pane keksit muovipussiin ja murenna kaulimella painellen.

Lisää sulatettu voi ja sekoita.

Levitä seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä sitä mikroaaltouunissa täydellä teholla minuutin verran.

4. Sekoita kulhossa juusto, puolet sokerista, vanilliinisokeri ja suklaa.

Erota munista keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei valkuaisten joukkoon tule yhtään keltuaista.

Lisää keltuaiset juustoseokseen.

5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma ja loput sokerista vaahdoksi.

6. Sekoita juustoseokseen ensin kermavaahti ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.

Valkuainen saa jäädä pieninä hattaroina joukkoon.

7. Kaada seos vuokaan ja jätä muovikelmulla peitettynä pakastimeen vuorokaudeksi.

Ota kakku pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja koristele se esim.

suklaalla ja kermavaahdolla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Takibi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestivekeksi (Lu), annos 400g22g99kcal1.7g14.9g3.5g0.8g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)11g42kcal0.1g0.7g4.4g0g
Taloussuklaa, Fazer22g113kcal0.9g12.3g6.6g1.2g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 26g44kcal1.9g0.6g3.8g0g
Sokeri 12g50kcal0g12.4g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu20g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Kuohukerma,valio,2dl29g99kcal0.6g0.9g10.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana283g944kcal14.8g83.8g60.6g4g
Valittu annoskoko142g472kcal7.4g41.9g30.3g2g
Annoskoko puolitettuna71g236kcal3.7g21g15.2g1g
Arvot/100g100g333kcal5.2g29.6g21.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119917