Mansikkatäytekakku

Pohja:

Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta vesi ja lisää pikkuhiljaa muna-sokerivaahtoon koko ajan vatkaten.

Lisää jauhot vaahtoon ja sekoita.

Älä vatkaa! Paista kakkupohjaa 200 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.

Voit suojata paiston puolivälissä pinnan foliolla jottei se tummu liikaa.

Täyttö:

Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostuta kakku sitruunamehulla ja täytä mansikkasurvoksella.

Kuorrutus:

Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma kiinteäksi vaahdoksi ja levitä tasaisesti kakun päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 189 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)45g57kcal4.9g0.1g4g0g
Sokeri 19g77kcal0g19.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 22g75kcal2.2g15.3g0.3g0.8g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Vesi3.7g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl15g51kcal0.3g0.4g5.2g0g
Mansikkasurvos tuore, sokeroitu 30g24kcal0.1g5.1g0.1g0.5g
Sitruunamehu, laimentamaton3.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 1.5g6.1kcal0g1.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana283g593kcal15.2g85.8g19.2g2.6g
Valittu annoskoko142g297kcal7.6g42.9g9.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna71g148kcal3.8g21.5g4.8g0.7g
Arvot/100g100g209kcal5.4g30.3g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142148