Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 45g13kcal0.5g2.1g0.1g0.8g
Palsternakka 15g10kcal0.1g1.8g0.1g0.7g
Nauris 60g16kcal0.6g2.5g0.2g1.1g
Lohifilee 360g703kcal67.3g0g48.6g0g
Tilli, tuore 12g3.6kcal0.4g0.1g0.1g0.3g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g9g20kcal1.5g1.5g0.8g0g
Sipulikuutiot Apetit60g16kcal0.7g2.9g0.1g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g60g10kcal1.1g1.3g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 180g594kcal3.6g5.4g63g0g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2820g2776kcal151.8g36g226.2g6.2g
Valittu annoskoko1410g1388kcal75.9g18g113.1g3.1g
Annoskoko puolitettuna705g694kcal38g9g56.6g1.6g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.3g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104981