Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g3189g2870kcal191.3g478.3g3.2g0g
Paprika vihreä 867g184kcal8.2g21.7g2.6g16.5g
Sipuli (kuorittu)1020g276kcal13.3g49g2g17.3g
Valkosipuli 128g138kcal10.1g20.8g0.8g2.7g
Chili paprika punainen255g102kcal5.1g23g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska3189g957kcal44.6g207.3g15.9g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g77g165kcal10.6g16.5g6.4g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g1276g5000kcal331.6g2.6g408.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g19382kcal1229.6g1638.4g878.2g73g
Valittu annoskoko10000g9691kcal614.8g819.2g439.1g36.5g
Annoskoko puolitettuna5000g4846kcal307.4g409.6g219.6g18.3g
Arvot/100g100g97kcal6.1g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908