Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl2482g8440kcal49.6g74.5g868.8g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g2128g7660kcal148.9g1468.1g127.7g0g
Sokeri284g1152kcal0g283.4g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä2482g1489kcal12.4g372.3g0g27.3g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1064g894kcal11.7g194.7g4.3g19.1g
Kiivi kuorittu 851g399kcal0g60.3g5.1g23g
Hyytelösokeri Dan Sukker709g2766kcal0.2g687.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g45598kcal445.6g6282.4g2011.8g138.8g
Valittu annoskoko10000g22799kcal222.8g3141.2g1005.9g69.4g
Annoskoko puolitettuna5000g11400kcal111.4g1570.6g503g34.7g
Arvot/100g100g228kcal2.2g31.4g10.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128524