Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 222g900kcal0g221.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 340g1168kcal34.7g238.3g4.1g11.9g
Voi 248g1798kcal2.9g1g201.5g0g
Leivinjauhe 8.7g15kcal0.5g3.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 349g135kcal0.6g28.5g0.3g5.2g
Kananmuna 50g(kpl)87g110kcal9.6g0.3g7.9g0g
Maito, Kevyt131g60kcal4.2g6.3g2g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7g25kcal0.2g5.6g0.2g0g
Sokeri 14g57kcal0g14g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2828g8593kcal105.4g1051.4g432g34.2g
Valittu annoskoko1414g4296kcal52.7g525.7g216g17.1g
Annoskoko puolitettuna707g2148kcal26.4g262.9g108g8.6g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.2g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478