Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g16g10kcal2.1g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 320g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 14g127kcal0g0g14.4g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 11g32kcal0g7.9g0g0g
Kurpitsa 533g85kcal4g10.7g0.5g10.7g
Vehnäjauho puolikarkea 480g1647kcal48.9g336.1g5.8g16.8g
Kananmuna kuoreton 29g42kcal3.7g0.1g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2832g3887kcal117.4g710g47.6g55g
Valittu annoskoko1416g1943kcal58.7g355g23.8g27.5g
Annoskoko puolitettuna708g972kcal29.4g177.5g11.9g13.8g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206