Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 325g1116kcal33.1g227.7g3.9g11.4g
Sokeri 170g691kcal0g169.9g0g0g
Leivinjauhe 13g22kcal0.7g4.7g0g0.1g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki200g112kcal17g10g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 165g236kcal20.6g0.5g16.9g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g400g336kcal4.4g73.3g1.6g7.2g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 143g1011kcal0.5g0g114.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2832g7046kcal152.6g972.2g273.8g37.4g
Valittu annoskoko1416g3523kcal76.3g486.1g136.9g18.7g
Annoskoko puolitettuna708g1762kcal38.2g243.1g68.5g9.4g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596