Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl67g227kcal1.3g2g23.3g0g
Sokeri 7.1g29kcal0g7.1g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja33g53kcal2.4g5.3g2.3g0g
Lakka33g14kcal0.5g2.6g0.2g1.2g
Liivate 1.7g5.8kcal1.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana284g657kcal11.2g34g51.6g2.4g
Valittu annoskoko142g328kcal5.6g17g25.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna71g164kcal2.8g8.5g12.9g0.6g
Arvot/100g100g231kcal3.9g12g18.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843