Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)13g48kcal0.1g0.8g5g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g2.5g1.6kcal0.1g0g0.6g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 23g76kcal0g16.6g0g0g
Raparperi 38g13kcal0.3g2.1g0g0.5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.5g8.4kcal0g2g0g0g
Valkuainen (100g)38g16kcal3.7g0.6g0g0g
Sokeri 27g108kcal0g26.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana284g540kcal8.4g97.4g11.2g1g
Valittu annoskoko142g270kcal4.2g48.7g5.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna71g135kcal2.1g24.4g2.8g0.3g
Arvot/100g100g190kcal3g34.3g3.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311