Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)125g477kcal0.6g8.2g50.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g25g16kcal0.9g0.1g6.3g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 226g758kcal0g165.9g0g0g
Raparperi 376g127kcal2.6g20.7g0.4g5.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 25g84kcal0g20.5g0g0.4g
Valkuainen (100g)376g158kcal36.9g5.6g0.4g0g
Sokeri 266g1082kcal0g266.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2840g5402kcal82g974.4g114.6g11.4g
Valittu annoskoko1420g2701kcal41g487.2g57.3g5.7g
Annoskoko puolitettuna710g1351kcal20.5g243.6g28.7g2.9g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311