Poronjauhelihakastike

Silppua sipuli ja kuullota silppua teelusikallisessa rypsiöljyä, kunnes sipuli on läpikuultavaa.

Lisää poron jauheliha ja paista kypsäksi.

Jauheliha vaatii murustuakseen, että sitä koko ajan työnnellään paistinlastalla.

Kun jauheliha on kypsää, lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja, suolaa ja valkopippuria.

Kääntele jauhot lihan sekaan ja lisää vesi sekä n. 1 dl ruokakermaa.

Anna saostua (voit lisätä vehnäjauhoja veteen sekoitettuna puurona, jos et saa tarpeeksi paksua kastiketta heti, anna kuitenkin ensin kastikkeen kiehahtaa kunnolla).

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä valkopippuria ja vähän chilijauhetta.

Tarjoa keitetyn spagetin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porojauheliha, Pirkka600g840kcal138g0g30g0g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Ruokakerma, luomu (Valio), annos 50g150g240kcal3.1g5.7g22.5g0.1g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g52kcal1.5g10.5g0.2g0.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 12g106kcal0g0g12g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2844g2500kcal286.4g36.8g129.6g2.8g
Valittu annoskoko1422g1250kcal143.2g18.4g64.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna711g625kcal71.6g9.2g32.4g0.7g
Arvot/100g100g88kcal10.1g1.3g4.6g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=165972