Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)281g2025kcal0g0g225g0g
Sokeri 241g977kcal0g240.5g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 14g50kcal2.5g1.5g2.9g4.1g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.5g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 293g1004kcal29.8g204.7g3.5g10.2g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g281g866kcal12.4g205.3g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 68g23kcal2.1g3.3g0.1g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 158g67kcal15.5g0.6g0.2g0g
Sokeri 54g219kcal0g53.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2844g10612kcal127g1454.4g463.4g28.8g
Valittu annoskoko1422g5306kcal63.5g727.2g231.7g14.4g
Annoskoko puolitettuna711g2653kcal31.8g363.6g115.9g7.2g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.1g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060