Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 166g672kcal0g165.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 127g435kcal12.9g88.8g1.5g4.4g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%259g155kcal8.3g18.4g5.2g0g
Kananmuna kuoreton 285g406kcal35.6g0.9g29.2g0g
Korppujauho 97g355kcal10.2g72.7g1g5.1g
Manteli 91g558kcal21.8g6g48.9g6.5g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g4.9g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.2g21kcal0g5.1g0g0g
Kardemumma, annos 2g5.2g16kcal0.6g3.5g0.4g1.4g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen259g466kcal1g111.3g0.5g6g
Sokerivesikuorrutus 117g398kcal0g98g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2844g7011kcal182.2g1150.2g173.4g47g
Valittu annoskoko1422g3505kcal91.1g575.1g86.7g23.5g
Annoskoko puolitettuna711g1753kcal45.6g287.6g43.4g11.8g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663