Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 532g219kcal5.3g21.8g4.3g19.7g
Valkoviini kuiva 333g228kcal1g2g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl133g168kcal0g26.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 200g810kcal0g199.4g0g0g
Liivate 27g93kcal22.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2848g3035kcal58.2g499.6g8.6g39.4g
Valittu annoskoko1424g1518kcal29.1g249.8g4.3g19.7g
Annoskoko puolitettuna712g759kcal14.6g124.9g2.2g9.9g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370