Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g1269g17kcal3.8g0g0g0g
Suklaa tumma 2538g13110kcal99g1351.8g786.8g134.5g
Keltuainen, 20g, annos 20g508g325kcal17.8g1g126.9g0g
Sokeri 609g2473kcal0g608.5g0g0g
Kuohukerma (Ingman)5076g17259kcal111.7g157.4g1776.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g66365kcal464.6g4237.4g5380.6g269g
Valittu annoskoko10000g33182kcal232.3g2118.7g2690.3g134.5g
Annoskoko puolitettuna5000g16591kcal116.2g1059.4g1345.2g67.3g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916