Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)424g115kcal5.5g20.4g0.8g7.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu7.2g7.5kcal0.6g1.2g0g0.2g
Rypsiöljy 7.2g64kcal0g0g7.2g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g14g31kcal2g3.1g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 959g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2856g548kcal18.8g73.8g18.8g15.8g
Valittu annoskoko1428g274kcal9.4g36.9g9.4g7.9g
Annoskoko puolitettuna714g137kcal4.7g18.5g4.7g4g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330