Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer281g1446kcal10.9g157.2g84.2g14.9g
Voi 281g2036kcal3.3g1.1g228.2g0g
Sokeri 239g968kcal0g238.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu309g389kcal34g0.9g27.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 319g1096kcal32.5g223.5g3.8g11.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2856g11869kcal161.4g1242g688g52.2g
Valittu annoskoko1428g5935kcal80.7g621g344g26.1g
Annoskoko puolitettuna714g2967kcal40.4g310.5g172g13.1g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834