Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 67g16kcal1.2g1.5g0.2g1.5g
Kuohukerma,valio,2dl34g114kcal0.7g1g11.7g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 20g60kcal3.7g0.5g4.8g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]13g44kcal3.6g0g3.2g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.4g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana286g473kcal18.6g6.8g39.8g3.4g
Valittu annoskoko143g236kcal9.3g3.4g19.9g1.7g
Annoskoko puolitettuna72g118kcal4.7g1.7g10g0.9g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502