Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen42g14kcal1.4g2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai63g221kcal7.6g44.9g1.3g1.9g
Hiiva, 50g6.9g4.2kcal0.9g0.1g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g14g8.1kcal1.3g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]14g20kcal1.9g1.9g0.5g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana287g584kcal26.2g99.2g9.2g17.2g
Valittu annoskoko143g292kcal13.1g49.6g4.6g8.6g
Annoskoko puolitettuna72g146kcal6.6g24.8g2.3g4.3g
Arvot/100g100g204kcal9.1g34.6g3.2g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427