Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo26g185kcal0.1g0.1g20.8g0g
Sokeri 18g72kcal0g17.7g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g52g159kcal5.1g32g1g7.6g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 38g17kcal0.2g2.4g0.2g1.2g
Sokeri8.8g36kcal0g8.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 1g3.5kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana287g945kcal10.8g124g44g17.6g
Valittu annoskoko144g472kcal5.4g62g22g8.8g
Annoskoko puolitettuna72g236kcal2.7g31g11g4.4g
Arvot/100g100g329kcal3.8g43.1g15.3g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906