Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 6048g1092kcal33.9g151.2g24.2g42.3g
Vesi3024g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g437g1223kcal83g0g96.1g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow87g227kcal8.7g8.7g17.5g1.4g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g403g109kcal5.2g19.4g0.8g6.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g5302kcal261.6g358.6g277.2g101.2g
Valittu annoskoko10000g2651kcal130.8g179.3g138.6g50.6g
Annoskoko puolitettuna5000g1326kcal65.4g89.7g69.3g25.3g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615