Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 90g490kcal0.8g0.5g54.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu54g68kcal5.9g0.2g4.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 180g618kcal18.3g126g2.2g6.3g
Voi 60% rasvaa 45g245kcal0.4g0.2g27.4g0g
Sokeri135g548kcal0g134.9g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 900g347kcal1.4g73.4g0.8g13.5g
Vesi, vesijohtovesi 27g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2862g4633kcal53.6g670.4g180.4g39.6g
Valittu annoskoko1431g2317kcal26.8g335.2g90.2g19.8g
Annoskoko puolitettuna716g1158kcal13.4g167.6g45.1g9.9g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557