Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 467g112kcal8.5g10.3g1.4g10.7g
Purjosipuli 99g23kcal1.8g2.4g0.2g2.1g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g5.8g48kcal0g0g5.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 730g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 13g39kcal1.2g1.7g3g0.2g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g117g199kcal9g6.1g15.2g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2863g842kcal41g41g50.2g32.6g
Valittu annoskoko1431g421kcal20.5g20.5g25.1g16.3g
Annoskoko puolitettuna716g210kcal10.3g10.3g12.6g8.2g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939