Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g250g75kcal2.5g15g0.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 60g191kcal14.6g27.4g1.1g5.3g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 100g133kcal8.4g17.6g2g5g
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2870g1525kcal129.6g130.2g47.6g24.2g
Valittu annoskoko1435g762kcal64.8g65.1g23.8g12.1g
Annoskoko puolitettuna718g381kcal32.4g32.6g11.9g6.1g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413