Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen225g58kcal2g10.3g0.9g4.5g
Ketsuppi, Heinz41g42kcal0.4g9.8g0g0.5g
Mustapippuri 2.3g6.3kcal0.2g0.9g0.1g0.6g
Valkopippuri 2.3g6.4kcal0.2g1g0g0.6g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Chili mausteseos, Old El Paso9g25kcal0.7g4.4g0.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha450g747kcal85.5g0g45g0g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g158g153kcal7.2g23.9g0.6g0g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g450g108kcal5.4g16.2g0.4g0g
Purjosipuli 56g13kcal1g1.4g0.1g1.2g
Oltermanni, perinteinen34g122kcal8.4g0g9.8g0g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g5.6g3.8kcal0g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2871g2567kcal222g137.6g114.8g14.8g
Valittu annoskoko1436g1283kcal111g68.8g57.4g7.4g
Annoskoko puolitettuna718g642kcal55.5g34.4g28.7g3.7g
Arvot/100g100g89kcal7.7g4.8g4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=196795