Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt25g11kcal0.8g1.2g0.4g0g
Hiiva 2.5g1.8kcal0.3g0g0g0.2g
Vehnäjauho, sunnuntai60g208kcal7.1g42.2g1.2g1.8g
Keltuainen, 20g, annos 20g4g2.5kcal0.1g0g1g0g
Kananmuna kuoreton 5.9g8.5kcal0.7g0g0.6g0g
Voi 10g72kcal0.1g0g8.1g0g
Sokeri 17g68kcal0g16.8g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Rusinat (Rainbow) 1 pss10g32kcal0.3g7g0.1g1g
Sekahedelmä, kuivattu 10g22kcal0.3g4.3g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g856kcal19.6g143.6g23g7.8g
Valittu annoskoko144g428kcal9.8g71.8g11.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna72g214kcal4.9g35.9g5.8g2g
Arvot/100g100g297kcal6.8g49.9g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984