Hillolla täytetyt pikkuleivät, Maidoton

375 g vehnäjauhoja
280 g sokeria
250 g leivontamargariinia
1 dl kaurakermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PÄÄLLE:
2 rkl sokeria

TÄYTTEEKSI:
4 rkl Vadelmahilloa ( tai muuta hedelmäsosetta oman mieltymyksen mukaan)

Margariini (kasvipohjainen) ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi, johon lisätään vaniljasokeri, kaurakerma, muna ja jauhot.

Taikina kaulitaan ohueksi levyksi (n. 4-5 mm) ja siitä otetaan pieniä pyöreitä kakkuja (muotin halkaisija n. 4 cm), jotka paistetaan leivinpaperilla päällystetyllä pellillä vaalean ruskeiksi.

Kakkujen ollessa vielä lämpimiä, sivellään niiden pohjaan hilloa ja asetetaan kaksi vastakkain ( vain toisen pohjaan sivellään ohuelti hilloa) ja kieritetään heti sokerissa.

Herkku on valmis, eikä säily kuin kätkemällä pienten ja vähän isompienkin "sokerirottien" ulottumattomiin, että olisi jotakin makeata tarjottavaa yllätysvieraille.

Reseptistä tulee n. 60 annosta ja yksi annos painaa n. 16 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho sunnuntai26g91kcal3.1g18.5g0.5g0.9g
Sokeri 42g169kcal0g41.6g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen37g268kcal0g0g29.7g0g
Kaurakermavalmiste, purkki (Oatley), annos 250g15g13kcal0.1g0.9g1g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)15g19kcal1.6g0g1.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Vadelmahillo (Saarioinen)8.9g16kcal0g3.7g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g1156kcal9.6g130.6g65g2.4g
Valittu annoskoko144g578kcal4.8g65.3g32.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna72g289kcal2.4g32.7g16.3g0.6g
Arvot/100g100g401kcal3.3g45.3g22.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321412