Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio49g32kcal4.9g2.1g0.1g0g
Voi 20g143kcal0.2g0.1g16.1g0g
Sokeri 17g68kcal0g16.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl20g67kcal0.4g0.6g6.9g0g
Mantelirouhe, 1 rkl12g69kcal2.5g0.6g6g1.4g
Kananmuna kuoreton 11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g15g18kcal0.1g4.4g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g832kcal19g50.8g60.6g3g
Valittu annoskoko144g416kcal9.5g25.4g30.3g1.5g
Annoskoko puolitettuna72g208kcal4.8g12.7g15.2g0.8g
Arvot/100g100g288kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965