Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 13g5.1kcal0.1g0.5g0.1g0.5g
Voi 16g118kcal0.2g0.1g13.2g0g
Suklaa tumma 50g259kcal2g26.7g15.5g2.7g
Vehnäjauho puolikarkea 8.8g30kcal0.9g6.1g0.1g0.3g
Sokeri 19g76kcal0g18.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 38g54kcal4.7g0.1g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g1084kcal15.8g104.6g65.6g7g
Valittu annoskoko144g542kcal7.9g52.3g32.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna72g271kcal4g26.2g16.4g1.8g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353