Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 3.8g8.2kcal0g0.1g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 28g97kcal2.9g19.7g0.3g1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 1.1g4.2kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Tomusokeri 1dl=60g1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 9g20kcal0g0.2g2.3g0g
Maissitärkkelys 1.3g4.7kcal0g1.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g38g227kcal3.6g15.5g16.8g3.2g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 5.6g12kcal0g0.1g1.4g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g38g86kcal0.2g4.5g7.5g0.2g
Rommi , annos 40g0.9g2.1kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g6.2g33kcal0.3g3.2g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g999kcal14.4g91.2g62.8g9.4g
Valittu annoskoko144g499kcal7.2g45.6g31.4g4.7g
Annoskoko puolitettuna72g250kcal3.6g22.8g15.7g2.4g
Arvot/100g100g347kcal5g31.7g21.8g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560