Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)11g40kcal1.3g6.6g0.3g2.5g
Maito, Kevyt16g7.2kcal0.5g0.7g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)16g4.2kcal0.2g0.7g0g0.3g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g62g156kcal10.9g0g12.5g0g
Kananmuna kuoreton 8.6g12kcal1.1g0g0.9g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 31g14kcal0.1g2.9g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana289g468kcal28.2g21.8g27.8g6.8g
Valittu annoskoko144g234kcal14.1g10.9g13.9g3.4g
Annoskoko puolitettuna72g117kcal7.1g5.5g7g1.7g
Arvot/100g100g162kcal9.8g7.6g9.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275433