Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 28g21kcal0.5g4.4g0.1g0.3g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.1g10kcal0g0g1.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen19g6.2kcal0.6g0.9g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss19g10kcal1.1g1g0.1g0.6g
Arkirae (Valio), annos 100g9g6.6kcal1.1g0.3g0.1g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas2.2g6.7kcal0.2g1.3g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana289g141kcal7.4g19g3g4g
Valittu annoskoko145g70kcal3.7g9.5g1.5g2g
Annoskoko puolitettuna72g35kcal1.9g4.8g0.8g1g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369