Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g20g34kcal4g0g1.4g0g
Sipuli (kuorittu)6g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g0.8g6.8kcal0g0g0.8g0g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 7.5g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Palsternakka 6.5g4.1kcal0g0.8g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.5g2.1kcal0g0.4g0g0.2g
Peruna, vanha, kuorittu 14g11kcal0.3g2.2g0g0.1g
Purjosipuli5g1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Maustepippuri, annos 1g0.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana289g128kcal9.4g8.6g4.4g1.8g
Valittu annoskoko145g64kcal4.7g4.3g2.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna72g32kcal2.4g2.2g1.1g0.5g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066