Kaalikeitto con juurekset ja jauheliha

Tärkeä yksityiskohta on ruskistaa aluksi pilkottu sipuli ja sen verran kaalta kun kohtuudella paistinpannulle mahtuu.

Sen jälkeen kaikki ainekset isoon kattilaan perunat, porkkanat ja varsiselleri tietysti pilkottuina sekä jauheliha sopivan kokoisiksi pieniksi palleroiksi pyöriteltyina.

Vähintään tunnin keittoajan jälkeen voikin sitten ruveta maistelemaan herkullista keittoa.

Suolan ja pippurin kokki on laittanut sekaan varovaisen maistelun myötä.

Reseptissä oleviin maustemääriin ei kannata tuijottaa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Nonno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi749g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali262g55kcal3.1g8.9g0.5g5.5g
Peruna, keskikokoinen 60g75g45kcal1.1g9.7g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.4g4.5g0.1g1.9g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka75g8.2kcal0.8g0.8g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Soijakastike38g23kcal1.9g3.6g0g0g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 75g103kcal14g0g5.2g0g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g7.5g67kcal0g0g7.5g0g
Maustepippuri, annos 1g0.7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g795kcal44.8g62.4g39.2g20.2g
Valittu annoskoko1440g398kcal22.4g31.2g19.6g10.1g
Annoskoko puolitettuna720g199kcal11.2g15.6g9.8g5.1g
Arvot/100g100g28kcal1.6g2.2g1.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105691